top of page
Szerző képeÖkopiac Biokultúra

Ázsiai alapkonyha bio módra - Szójaszószos rizstészta csirkemellel és brokkolival

Frissítve: jan. 2.

Biokultúra Biokonyha mini videósorozatunk 2. részében: Ázsiai alapkonyha bio módra - Szójaszószos rizstészta csirkemellel és brokkolival.

Rendkívül gyorsan elkészíthető, egyszerű, tápláló és mégis különleges étel. Újra melegítve semmit nem veszít frissességéből. Modern idők gasztro hackje.

Rövid elkészítési útmutató:

A rizstésztát forró vízbe áztatjuk. A csirkemellet apró csíkokra vágjuk és serpenyőben megsütjük. Amikor a hús már majdnem kész, a tetszés szerinti méretre vágott brokkolit hozzáadjuk és 5-8 perc után a rizstésztát is. Ekkor ízlés szerinti mennyiségű szójaszósszal az egészet meglocsoljuk. Miután az egész jól összemelegedett, nincs más dolgunk mint a tálalás. A sajtimádók reszelt sajttal is megbolondíthatják ezt a rém egyszerű ételt.

Hozzávalók (4 fő részére):

- 50 dkg csirkemell

- 1 db nagyobb fej brokkoli

- 250 g rizstészta

- reszelt sajt

- 2 evőkanál olivaolaj

- só (ízlés szerint)

- bors (ízlés szerint)

- szójaszósz (ízlés szerint)

Extra tipp:

A brokkolit bármilyen általad kedvelt zöldséggel helyettesítheted.



Magyar Biokultúra Szövetség facebook oldalán elérhető verzió: https://www.facebook.com/BiokulturaSzovetseg/videos/1225992621997155

5 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page