Biokultúra Biokonyha mini videósorozatunk 2. részében: Ázsiai alapkonyha bio módra - Szójaszószos rizstészta csirkemellel és brokkolival.
Rendkívül gyorsan elkészíthető, egyszerű, tápláló és mégis különleges étel. Újra melegítve semmit nem veszít frissességéből. Modern idők gasztro hackje.
Rövid elkészítési útmutató:
A rizstésztát forró vízbe áztatjuk. A csirkemellet apró csíkokra vágjuk és serpenyőben megsütjük. Amikor a hús már majdnem kész, a tetszés szerinti méretre vágott brokkolit hozzáadjuk és 5-8 perc után a rizstésztát is. Ekkor ízlés szerinti mennyiségű szójaszósszal az egészet meglocsoljuk. Miután az egész jól összemelegedett, nincs más dolgunk mint a tálalás. A sajtimádók reszelt sajttal is megbolondíthatják ezt a rém egyszerű ételt.
Hozzávalók (4 fő részére):
- 50 dkg csirkemell
- 1 db nagyobb fej brokkoli
- 250 g rizstészta
- reszelt sajt
- 2 evőkanál olivaolaj
- só (ízlés szerint)
- bors (ízlés szerint)
- szójaszósz (ízlés szerint)
Extra tipp:
A brokkolit bármilyen általad kedvelt zöldséggel helyettesítheted.
Magyar Biokultúra Szövetség facebook oldalán elérhető verzió: https://www.facebook.com/BiokulturaSzovetseg/videos/1225992621997155
Comments