Mini videósorozatunkban bemutatjuk, hogy igazi bio alapanyagokól is lehet finom, tartalmas és változatos ételeket készíteni.
A húsgombócokkal készült recepteket szinte minden kultúrában találunk. Modern világunkban pedig egy igazi joly joker lehet a fagyasztóból előkapva. Videónkban 3 különböző receptet is mutatunk, melyekkel a siker garantált. A húsgombócok készítése nagyon egyszerű. A hagymákat és chilli pelyhet megpirítjuk. Tejet és zsemlemorzsát keverünk össze, majd mind belekeverjük a darált húsba. Maximum golflabda méretű golyókat készítünk belőle és mehetnek is a fagyóba vagy egyből finom ételt varázsolhatunk belőle.
Kókuszos húsgombóc leves
Elkészítési idő: 15-20 perc
Nehézségi szint: 1.
Rövid elkészítési útmutató
Serpenyőben megsütjük a húsgolyókat majd, amikor készen vannak, hozzáadjuk alaplevünket, a kókusztejet és a fűszereket. Rövid forralás után már azonnal tálalható. A végén pedig reszelt lime héjjal koronázzuk meg, így varázsolva egy tápláló, karakteres, és friss, illatos levest.
Hozzávalók:
(4 fő részére)
Húsgombóchoz:
- 30 dkg darált marhahús (8-10 húsgolyóhoz)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 1,5 dl tej
- chilli pehely
Leveshez:
- 4 dl tyúkhúsleves alaplé (leveskockából)
- 3 dl kókusztej
- 1 közepes méretű gyömbér (7-8 szelet)
- 4-5 evőkanál olivaolaj
- 1 evőkanál fenyőmag
- 1 evőkanál kurkuma
- 1 teáskanál fahéj
- kis csokor citromfű
- színes szemes bors (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors (ízlés szerint)
- chili pehely (ízlés szerint)
Húsgombóc tésztával és salátával
Elkészítési idő: 15-20 perc
Nehézségi szint: 1.
Igazi gyorsan valami finomat étel típus. Ha a húsgombócok készen vannak és a tésztát is megfőztük, egy serpenyőben összekeverjük, adunk hozzá egy kis alaplevelet, csíkokra vágott salátát és fenyőmagot. Összemelegítjük és kész is.
Hozzávalók:
(4 fő részére)
- 8-10 húsgolyó
- 250 g tészta
- 1 dl tyúkhúsleves alaplé (leveskockából)
- 2 evőkanál fenyőmag
- friss saláta
- 2 kanál olivaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors (ízlés szerint)
Húsgombócos szendvics salsa salátával és mozzarellával
Elkészítési idő: 10-15 perc
Nehézségi szint: 1.
A húsgombócok megsütésével kezdünk. Ezek után serpenyőben a bucikat megpirítjuk, közben a salsa salátát is összeállítjuk. Ha a bucik elkészültek, belehelyezzük a húspogácsákat, mozzarella sajtot tépkedünk a tetejére és pár percre betesszük grillezni a sütőbe, hogy a sajt kicsit megsüljön és ráolvadjon. Ha kész, akkor friss salátával megpúpozzuk és indulhat is a szendvicsparti.
Hozzávalók:
(4 fő részére)
- 8-10 húsgolyó
- 4 buci vagy bagett
- 1 közepes méretű mozzarella sajt
- 1 db paradicsom
- 1 evőkanál szőlőmag olaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors (ízlés szerint)
Magyar Biokultúra Szövetség facebook oldalán elérhető verzió: https://www.facebook.com/BiokulturaSzovetseg/videos/899302435667530
Comments