top of page
Szerző képeÖkopiac Biokultúra

Variációk húsgombócra - Három pik-pak kész és mégis különleges meleg étel

Frissítve: jan. 2.

Mini videósorozatunkban bemutatjuk, hogy igazi bio alapanyagokól is lehet finom, tartalmas és változatos ételeket készíteni.


A húsgombócokkal készült recepteket szinte minden kultúrában találunk. Modern világunkban pedig egy igazi joly joker lehet a fagyasztóból előkapva. Videónkban 3 különböző receptet is mutatunk, melyekkel a siker garantált. A húsgombócok készítése nagyon egyszerű. A hagymákat és chilli pelyhet megpirítjuk. Tejet és zsemlemorzsát keverünk össze, majd mind belekeverjük a darált húsba. Maximum golflabda méretű golyókat készítünk belőle és mehetnek is a fagyóba vagy egyből finom ételt varázsolhatunk belőle.

Kókuszos húsgombóc leves

Elkészítési idő: 15-20 perc

Nehézségi szint: 1.

Rövid elkészítési útmutató

Serpenyőben megsütjük a húsgolyókat majd, amikor készen vannak, hozzáadjuk alaplevünket, a kókusztejet és a fűszereket. Rövid forralás után már azonnal tálalható. A végén pedig reszelt lime héjjal koronázzuk meg, így varázsolva egy tápláló, karakteres, és friss, illatos levest.

Hozzávalók:

(4 fő részére)

Húsgombóchoz:

- 30 dkg darált marhahús (8-10 húsgolyóhoz)

- 1 nagy fej vöröshagyma

- 3 gerezd fokhagyma

- 15 dkg zsemlemorzsa

- 1,5 dl tej

- chilli pehely

Leveshez:

- 4 dl tyúkhúsleves alaplé (leveskockából)

- 3 dl kókusztej

- 1 közepes méretű gyömbér (7-8 szelet)

- 4-5 evőkanál olivaolaj

- 1 evőkanál fenyőmag

- 1 evőkanál kurkuma

- 1 teáskanál fahéj

- kis csokor citromfű

- színes szemes bors (ízlés szerint)

- só (ízlés szerint)

- őrölt bors (ízlés szerint)

- chili pehely (ízlés szerint)

Húsgombóc tésztával és salátával

Elkészítési idő: 15-20 perc

Nehézségi szint: 1.

Igazi gyorsan valami finomat étel típus. Ha a húsgombócok készen vannak és a tésztát is megfőztük, egy serpenyőben összekeverjük, adunk hozzá egy kis alaplevelet, csíkokra vágott salátát és fenyőmagot. Összemelegítjük és kész is.

Hozzávalók:

(4 fő részére)

- 8-10 húsgolyó

- 250 g tészta

- 1 dl tyúkhúsleves alaplé (leveskockából)

- 2 evőkanál fenyőmag

- friss saláta

- 2 kanál olivaolaj

- só (ízlés szerint)

- őrölt bors (ízlés szerint)

Húsgombócos szendvics salsa salátával és mozzarellával

Elkészítési idő: 10-15 perc

Nehézségi szint: 1.

A húsgombócok megsütésével kezdünk. Ezek után serpenyőben a bucikat megpirítjuk, közben a salsa salátát is összeállítjuk. Ha a bucik elkészültek, belehelyezzük a húspogácsákat, mozzarella sajtot tépkedünk a tetejére és pár percre betesszük grillezni a sütőbe, hogy a sajt kicsit megsüljön és ráolvadjon. Ha kész, akkor friss salátával megpúpozzuk és indulhat is a szendvicsparti.

Hozzávalók:

(4 fő részére)

- 8-10 húsgolyó

- 4 buci vagy bagett

- 1 közepes méretű mozzarella sajt

- 1 db paradicsom

- 1 evőkanál szőlőmag olaj

- só (ízlés szerint)

- őrölt bors (ízlés szerint)



Magyar Biokultúra Szövetség facebook oldalán elérhető verzió: https://www.facebook.com/BiokulturaSzovetseg/videos/899302435667530

6 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page