top of page

Biodinamikus gazdálkodás, mint rendszer!

A biodinamikus gazdálkodás az ökológiai gazdálkodáson egyik ágának tekinthető, szellemtudományos alapjait Rudolf Steiner fektette le. A biodinamikus gazdálkodók a talajt, a növényeket és az állatokat egy összefüggő rendszernek tekintik, és törekednek arra, hogy ezt a rendszert fenntartható módon működtessék. Kozmikus ritmusokhoz alkalmazkodva, preparátumok kijuttatásával állítanak elő értékes élelmiszert.


A biodinamikus gazdálkodás számos előnnyel jár, ezek közé tartozik:

Jobb talajminőség: A biodinamikus gazdálkodás segít a talaj szerkezetének és tápanyag forgalmának javításában. Ez hozzájárul a növények jobb fejlődéséhez és egészségéhez.


Egészségesebb növények és állatok: A biodinamikus gazdálkodás során használt természetes módszerek segítenek a növények és állatok természetes védekező rendszerének erősítésében. Ez egészségesebb növényekhez és állatokhoz vezet, melyek ellenállóbbak a betegségekkel és a kártevőkkel szemben.

Kevésbé szennyezett környezet: Természetesen a biodinamikus gazdálkodás során sem használnak szintetikus műtrágyákat, növényvédőszereket vagy hormonokat. Ez segít csökkenteni a környezetszennyezést, ezen belül leginkább a talaj- és vízszennyezést.


Több munkahely: A biodinamikus gazdálkodás gyakran több munkaerőt igényel, mint a hagyományos gazdálkodás. Ez segít a helyi gazdaság erősítésében.

A biodinamikus gazdálkodás egyre népszerűbb a világ minden táján. Magyarországon is egyre többen foglalkoznak vele, hiszen a biodinamikus termékek iránti kereslet folyamatosan növekszik.



21 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page