top of page

Biodopping a szervezetünknek C-vitamin bomba a nyári kalandokhoz

Frissítve: 2022. szept. 20.


A kirándulások, fesztiválok és strandolások ideje még mindig tartanak. Ilyenkor sok emberrel találkozunk, új tájakat járunk be, erős hőségnek tesszük ki magunkat, és ez bizony a szervezetünket is kellően megterhelheti.

Pánikra viszont semmi ok, mivel a nyári gyümölcsök és zöldségek szezonja is szintén tart még, amik fogyasztásával könnyedén feltölthetjük szervezetünk ásványi anyag és vitamin készleteit. ;)

Nézzük is meg, hogy az igen ismert C-vitaminhoz hogyan juthatunk hozzá.

Nagy mennyiségben megtalálható a vitamin répában, zöldpaprikában, pirospaprikában, paradicsomban, homoktövisben vagy épp a sárgadinnyében.

C-vitamin szerepköre igen kiterjedt:


· Erős antioxidáns a szervezetben

· Segít a vas felszívódásban

· Immunrendszerünk támogatásában részt vesz

· Sebek gyorsabb gyógyulását segíti


Viszont, ha ki szeretnénk maxolni az egészség fogalmát, akkor mindenképp bio szezonális gyümölcsöket vásároljunk, melyek nem csak vegyszermentesek és ízben finomabbak, de hasznos tápanyagokban, vitaminokban is gazdagabbak.

Egy 2018-as kutatásban a bio élelmiszerek előnyeit vizsgálták a hagyományos mezőgazdaságból származó társaikkal szemben. Ebben kitértek a C-vitamin tartalomra is, ahol megállapították, hogy több vitamint tartalmaznak a bio zöldségek(különösen a zöld levelesek), mint nem bio társaik.

Szóval, ha szükségünk lenne egy kis feltöltődésre a nyári kalandok folytatásához, akkor irány a budapesti Ökopiac.

https://fittprotein.hu/blog/vitaminok-tablazat


40 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page