top of page

Konvencionális vs. Ökológiai

A konvencionális, más néven szokványos (vagyis nem ÖKOlógiai) gazdálkodás célja a hozamok, illetve a profit rövidtávú maximalizálása, miközben a fenntarthatóság, a környezet megóvása másod vagy harmad rendű szempont. Egy szokványos gazdaságban számos életidegen anyagot használnak, a tápanyag utánpótlás műtrágyára, a növényvédelem szintetikus növényvédő szerekre épül.


A BIOgazdálkodás célja a hosszú távú fenntarthatóság, vagyis az, hogy természeti erőforrásaink a következő generációk számára is megmaradjanak.A növénytermesztés alapja a talaj egészségének, termékenységének hosszú távú megőrzése természetes anyagokkal és eljárásokkal. A növényvédelem nem a vegyszerezésre, hanem megelőző módszerekre épül. Az állattartás szerves része a gazdálkodásnak és az egészséges termékek előállítása mellett az állatok jóléte is alapkövetelmény. A biotermékek előállításához nagyobb szakértelem és több élőmunka szükséges.


A biotermékek előállítása - rövid távon - nagyobb költséggel jár, ugyanakkor környezetbarát, fenntartható. Az eredménye pedig: egészséges, minőségi élelmiszer.



38 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page