Mediterrán kenyérsaláta!
- Ökopiac Biokultúra
- szept. 1.
- 1 perc olvasás
A Magyar Biokultúra Szövetség lelkes hölgy munkatársai ismét megleptek minket egy új recepttel – ezúttal egy mediterrán kedvencet hoztak: a kenyérsalátát! Ez a színes, könnyű fogás nemcsak egészséges, hanem segít a maradékok felhasználásában is, így egyszerre tápláló és fenntartható. A titok tavasztól őszig mindig a szezonális zöldségekben rejlik: paradicsom, uborka, paprika, friss zöldfűszerek…, amit épp a kert vagy az Ökopiac kínál.
Könnyen variálható, mindig kicsit más a kenyérsaláta, és a friss, bio alapanyagoknak köszönhetően igazi ízkavalkád kerül az asztalra.
Elkészítése:
Végy egy nagyobb müzlis tálat, tegyél bele:
1 evőkanál extra szűz olívaolajat
fél–egy teáskanál mustárt
egy csipet sót
Keverd össze, amennyire lehet!
Ezután félig töltsd meg a tálat apró, teljes kiőrlésű kenyérkockákkal (pirítva még finomabb!).
Most jöhetnek a zöldségek, ami éppen van:
különféle saláták (fejes, batávia, jég, tépő, tölgylevelű, madársaláta)
rukkola, ázsiai levélzöldségek
kínai kel, zsenge bordáskel
paprika (TV, kápia, pritamin, csili)
uborka
zsenge cukkini és sárgarépa
friss fűszerek (bazsalikom, kapor, petrezselyem)
hagymafélék (metélő, medve, tatár, póré, lila, kötöző)
paradicsom (még a megpuhult vagy utóérő is tökéletes!)
retek (kis piros vagy jégcsap)
főtt bab, csicseriborsó
fél napig áztatott, nyers napraforgómag
A végén koronázd meg apróra vágott sajttal, vagy ha olyan kedved van, egy kis felaprított virslivel, sült hússal.
Forgasd át az egészet, és gyönyörködj a színek, illatok kavalkádjában – ami egész biztosan beindítja az étvágyadat!
Ha szombat, akkor Ökopiac – Természetesen a legjobbat!





Hozzászólások