top of page

Mediterrán kenyérsaláta!

A Magyar Biokultúra Szövetség lelkes hölgy munkatársai ismét megleptek minket egy új recepttel – ezúttal egy mediterrán kedvencet hoztak: a kenyérsalátát! Ez a színes, könnyű fogás nemcsak egészséges, hanem segít a maradékok felhasználásában is, így egyszerre tápláló és fenntartható. A titok tavasztól őszig mindig a szezonális zöldségekben rejlik: paradicsom, uborka, paprika, friss zöldfűszerek…, amit épp a kert vagy az Ökopiac kínál.


Könnyen variálható, mindig kicsit más a kenyérsaláta, és a friss, bio alapanyagoknak köszönhetően igazi ízkavalkád kerül az asztalra.


Elkészítése:

Végy egy nagyobb müzlis tálat, tegyél bele:

  • 1 evőkanál extra szűz olívaolajat

  • fél–egy teáskanál mustárt

  • egy csipet sót

Keverd össze, amennyire lehet!

Ezután félig töltsd meg a tálat apró, teljes kiőrlésű kenyérkockákkal (pirítva még finomabb!).


Most jöhetnek a zöldségek, ami éppen van:

  • különféle saláták (fejes, batávia, jég, tépő, tölgylevelű, madársaláta)

  • rukkola, ázsiai levélzöldségek

  • kínai kel, zsenge bordáskel

  • paprika (TV, kápia, pritamin, csili)

  • uborka

  • zsenge cukkini és sárgarépa

  • friss fűszerek (bazsalikom, kapor, petrezselyem)

  • hagymafélék (metélő, medve, tatár, póré, lila, kötöző)

  • paradicsom (még a megpuhult vagy utóérő is tökéletes!)

  • retek (kis piros vagy jégcsap)

  • főtt bab, csicseriborsó

  • fél napig áztatott, nyers napraforgómag

A végén koronázd meg apróra vágott sajttal, vagy ha olyan kedved van, egy kis felaprított virslivel, sült hússal.

Forgasd át az egészet, és gyönyörködj a színek, illatok kavalkádjában – ami egész biztosan beindítja az étvágyadat!


Ha szombat, akkor Ökopiac – Természetesen a legjobbat!


joghurtos-bogyósgyümölcsös jégkrém

Hozzászólások


Piacfelügyelet:
+36-30/435-5680

okopiac@biokultura.org

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

©2024 by Magyar Biokultúra Szövetség
Proudly created  marketing8.hu

1124 Budapest, Csörsz u. 18.

(MOM Kult. udvara)

Biokultura_logo_final.png
bottom of page